Седем начина как да носите копринен шал


Копринените шалове са изключително елегантни и женствени аксесоари, които можете да използвате по най-различни начини. Те притежават изисканост и стил и имат дълга и интересна история. Ако не сте сигурни как да носите тези нежни копринени шалове, то можете да почерпите своето вдъхновение от нашата статия. 


История на копринените шалове

Още от времето на египетската кралица Нефертити и китайския император Ченг коприната се е считала за луксозен плат. Тогава носенето на копринени шалове се е смятало за символ на висок обществен статут. Например през XVII век са давали такива шалове на хърватски войници от висок ранг, докато на тези от по-нисък ранг са им давали памучни шалове. Постепенно коприната става синоним на лукс и класа, а през XX век вече се използва за производство на популярни модни аксесоари. 


Личността, която започва да носи копринени шалове и ги налага като модерен дамски аксесоар за главата. В последствие редица холивудски звезди започват да използват този вид шалове, за да добавят блясък и лукс към визията си. Сред тях са Бриджит Бардо и Джаки Кенеди. Една съвременните любителки на този ефирен аксесоар е Майли Сайръс. Независимо дали го връзва около врата си или го носи като лента за глава, любовта ѝ към коприната може да се забележи в стайлинга й.


Седем начина да носите копринен шал


  • Традиционна кърпа за глава
  • Този стил определено можем да наречем класически. Интересното обаче е, че той не губи своята актуалност през годините, а дори става все по-предпочитан. Както може би се досещате, това е любимият вариант за носене на копринен шал на кралица Елизабет. 


    Как да го постигнете? Просто завържете шала под брадичката или ако е по-дълъг, го увийте около врата си, като покривате главата. Сложете чифт модерни очила и тънки токчета. Това е достатъчно, за да поставите красив акцент дори в най-семплия си тоалет.



  • Шал в стил бандана
  • Следва един от съвременните небрежни варианти за носене на копринен шал. Този стил напомня на бохемската мода през 70-те години. Как да го постигнете? Сгънете шалът така, че да образува триъгълник. След това вържете косата си на нисък кок или я оставете да пада свободно. Поставете шала върху главата си и вържете краищата на триъгълника зад главата. Можете да заложите на този стил през лятото за свежа и модерна визия. 



  • Свободно спускащ се надолу

  • Друг много лесен и същевременно ефектен начин за носене на този дамски аксесоар е, като просто му позволите свободно да се спуска от врата ви надолу. Можете също така да направите един възел на гърдите и да покриете раменете си. Този стил стои чудесно със спортно елегантно сако или блейзър. Прекрасен стилен завършек на визията на всяка бизнес дама



  • Шал тип "чокър”

  • Един от най-интересните и закачливи варианти за носене на копринен шал е като “чокър”. Той ще добави едновременно стил и небрежност към визията ви. Можете да го носите на различни коктейли, пътувания и дори бизнес срещи. Как да го приложите? За целта ви е необходим малък шал, който да сгънете на триъгълник. След това го навийте на руло. Обгърнете врата си с шала и го завържете на възел отпред. В случай, че сте избрали по-дълъг шал, можете да го носите като огърлица. Просто го увийте два пъти около врата си, а след като го завържете, го оставете да пада свободно надолу. 



  • Аксесоар за чанта
  • Имате изчистена елегантна чанта, която искате да декорирате? Използвайте копринен шал, който небрежно да се спуска от нея. Това е много интересен акцент в дамската визия. За целта увийте шала около дръжката и оставете равномерни части от него да падат свободно. Особено когато ходите с чантата си, развяващите се цветни краища ще придават изключителен ефект. 





  • Шал за увиване на китката
  • Интересно приложение на копринения шал, за което може и да не се досещате, е използването му като бижу на ръката. Разбира се, за тази цел ви е нужен малък размер шал, който да обгърне китката и да завържете на красив възел. Сгънете шалът на триъгълник и го усучете или го поставете като лента. И в двата варианта ще постигнете забележителен ефект. 



  • Шал за коса
  • Много са възможностите и за използване на копринения шал като аксесоар за коса. Стилизирайте прическата си по един интересен и различен начин. Можете да увиете красивия си шал около косата си, вързана на конска опашка, докато останалата част от него пада свободно надолу. Друг вариант е да вържете косата си на кок, който да обгърнете с шала. За пролетно-лятната ви визия препоръчваме и варианта на навиване на копринената кърпа на руло и ползването й като лента за коса. Възелът може да е както на върха, така и скрит под косата ви. 


    Сега, когато вече сте овладели изкуството за носене на копринени шалове, просто изберете любимия си стил и го направете част от стайлинга си! В нашия онлайн магазин можете да намерите разнообразие от малки и големи копринени шалове с уникални десени. 







    Остави коментар

    ×