Имате забързано ежедневие, куп задачи за изпълнение и любими дамски чанти, в които все не можете да откриете това, което търсите. Колкото и да ровите, откриването на най-необходимото в точния момент е като да търсите игла в сено. Вероятно на повечето от вас, мили дами, това е до болка познато. Тук сме се погрижили да съберем няколко практични съвета как да поддържате реда и чистотата в любимия си дамски аксесоар

Какво има във вашата дамска чанта?

Задавали ли сте си въпроса "Какво нося в чантата си?" Щом четете тази статия, вероятно вече сте осъзнали, че имате проблем с реда в чантата си и определено искате да промените това. Истината е, че носим прекалено много неща, които не винаги мястото им е в чантата ни.

Защо чантата ни е препълнена с толкова вещи?

Причината да имаме толкова много вещи в чантата си, не е задължително да бъде, защото сме разхвърляни. Съвременната жена е заета с това да бъде майка, да работи, да бъде домакиня и какво ли още не. Като такива ние искаме да бъдем подготвени за всичко и в бързината слагаме какви ли не тоалетни принадлежности и вещи в чантите си.  В крайна сметка това, което се получава е, че имаме прекалено тежка чанта и абсолютен безпорядък.  

И хаосът не е единственото, което можем да получим от тежката си чанта. Знаем и сме го изпитвали на "гърба си" - носенето на прекалено тежка чанта може да доведе до болки и изкривявания. Важното е да си дадем сметка за всичко това колкото се може по-скоро и да действаме. 

Така че, дами, вземете тази препълнена чанта и да започваме! Време е за промяна, която не някой друг, а вие трябва да направите. 

 

 

Как да организирате своята дамска чанта?

Време е да се отървете от всичко излишно. В чантата ви вероятно има доста касови бележки и други отпадъци, които трябва да отлетят там, където им е мястото - в кошчето. Така че приближете контейнера за боклук и вземете четка за власинки, чиста кърпа, прахосмукачка, влажни кърпички и сапунен разтвор.

 1. Изпразнете цялото съдържание на чантата

Първото нещо, която трябва да направите, е да премахнете всичко от вътрешността на чантата, като не пропускате и малките джобчета. Отделете отпадъците и групирайте вещите си по видове. Това може да са тоалетни принадлежности, на друго място -тефтерите и химикалите (нещата за работа) и т.н. 

! Бонус съвет: така и така сте започнали да разчиствате, можете да направите същото и със своите дамски портмонета. Тук разпределението може да е пари, карти, важни касови бележки от платени сметки и такива, които мястото им е в кошчето. 

 1. Изтупайте всички останали малки отпадъци 

Следва хубаво да изтупате чантата и портмонето си над кошчето за отпадъци, за да паднат всички останали боклучета от вътрешността. Ако подплатата може да бъде извадена навън, издърпайте я и изтупайте малките трохи и власинки.

Тук можете да използвате и четката за власинки и косми или четка с мек косъм. Също така можете да прахусмукирате, за да отстраните праха и останалите малки отпадъци.

 1. Почистете вашата дамска чанта

 Можете да използвате щадящи мокри кърпи, които не съдържат алкохол, за да не разрушите структурата на вашата дамска чанта. Ако използвате някакъв препарат за почистване, изпробвайте влиянието му върху незабележима част от чантата - това може да е долната част.  

Винаги следвайте инструкциите на производителя за почистване, които може да намерите на етикета. Внимавайте при използването на спирт, тъй като това може да повреди чантата. Ако не сте сигурни как да постъпите, е по-добре да се консултирате с професионалист. 

Ако имате кожена дамска чанта, в тази статия можете да прочетете точни инструкции как да я почистите: Как се пере дамска чанта от естествена кожа?

 1. Запазете необходимите си вещи

След като чантата ви вече е почистена добре и е изсъхнала, трябва да решите какво в действителност имате нужда да е нейното постоянно съдържание. Така че ще трябва да оставите ненужното у дома.

Ето и какво трябва да има в една дамска чанта:

 • Мобилен телефон
 • мокри и сухи кърпички
 • Химикалка и малък бележник
 • Слънчеви очила с калъф
 • Гримове, задължително поставени в отделна малка опаковка
 • Лекарство от първа нужда като аспирин, аналгин, лепенка за рани
 • Портмоне с вашите кредитни/дебитни карти, пари в брой и лични документи
 • Малък ключодържател с ключове

Разбира се, това съдържание може да варира според нуждите ви, но се стремете да не прекалявате.

Уверете се, че всеки предмет е добре почистен, преди да го поставите обратно в чантата си.

 1. Премахнете това, което не ви е необходимо

След като разпределите предметите, които ще искате да запазите в чантата си, има и някои предмети, които вероятно трябва да премахнете.

Предмети, които трябва да извадите от чантата си:

 • Пълен комплект гримове
 • Планер (извадете го, когато не ви е необходим, или го преместете във вашата работна чанта)
 • Прекалено много карти за лоялност в магазините (по възможност използвайте приложения за намаление)
 • Пари под формата на монети (можете да заделите само няколко монети за портмонето си)
 • Множество химикалки 
 • Касови бележки, които трябва да пазите (сортирайте ги в отделни папки извън чантата си)

Списъкът може да продължи, но сме сигурни, че разбрахте каква е идеята.

Вече сте начисто с чантата си и начисто със себе си. Можете да продължите с ежедневните си предизвикателства с увереността и лекотата, която ви дава красивата дамска чанта, която е добре поддържана и свободна от излишни предмети. Съветваме ви периодично да повтаряте тази процедура, за да сте сигурни, че любимият ви аксесоар е винаги организиран и чист.

Не пропускайте да разгледате нашите големи и малки дамски чанти от естествена кожа в нашия онлайн магазин. Те са изключително красиви и устойчиви на времето, и са вдъхновени от италианската и френската мода. 


Остави коментар

×