Универсални нюанси на дамските чанти, които винаги ще са на мода. 


Решили сте да си потърсите следващата дамска чанта, която искате да носите с повечето си дрехи, но не сте сигурни кой цвят да изберете - разбираме ви. Бихме искали да ви зарадваме с новината, че всъщност изборът ви е много по-голям, отколкото предполагате. 


Повечето дами смятат, че универсалните цветове за дамски чанти са бялото, черното и разновидностите на телесните цветове, но всъщност далеч не е така. Можете да добавите към гардероба си аксесоари и в други разцветки и те да пасват перфектно на по-голямата част от дрехите ви.   


Без значение дали сте на лов за новата си модна находка или се чудите коя чанта от вече наличните ви да носите, за да бъдете в тон с модните тенденции, тук ще изброим онези цветове, които можете смело да комбинирате. 


Какъв цвят дамска чанта отива на всичко?


Черна чанта

Черният цвят е абсолютна класика, която е част от гардероба на всяка дама. В света на чантите бихме могли да кажем, че това е най-популярният избор от страна на нежния пол. Причината най-вече се крие в това, че повечето смятат черното за цветът, подхождащ на всичко. Макар че можем да оборим това твърдение, все пак черните дамски чанти са много подходящи за определени случаи като вечерни събития, работен аксесоар, пасващ на деловия стил и други. 


Бяла чанта

След черното, другият популярен избор е бялото. Белите чанти са много подходящи за официални събития, за свежо пролетно или лятно облекло с красива нежна рокля или с бял панталон. Можете да носите такава чанта винаги, когато искате да създадете ярък контраст. Ако например носите блуза с ярки и бели цветове, когато добавите бяла чанта, ще подчертаете цветните елементи в облеклото си. 


Сива чанта

Веднага след черния и белия цвят в класацията най-универсални цветове за дамска чанта се нарежда сивото. Тук можете да изберете от целия спектър на сивото - от въглен до светло сиво. Като колкото по-тъмен е цветът на чантата, толкова по-тъмни дрехи ще й подхождат.  


 • Дървен въглен
 • Въпреки, че този цвят се счита за един от универсалните, все пак имаме препоръки с какви дрехи ще си подхожда най-добре. Съчетайте го с жълто, розово, бяло, червено или синьо и ще постигнете зашеметяващ ефект.


 • Светло сиво
 • Ако изберете нюанс на сивото в най-светлия му вариант, можете да го носите с всички контрастни на него цветове и да изглеждате забележително. Препоръчваме този цвят на дамите за техния делови или ежедневен стил. Добавете светло сиво в още някоя част от облеклото си, за да хармонизирате визията си. 


  Кафява чанта

  Кафявото има много варианти, които не само си отиват с почти всичко, но и имат свойството да омекотяват цветовете във визията. То се възприема за топъл цвят, тъй като е сред земните тонове. Много актуални за дамските чанти са цвят екрю, който наподобява лен или кремав цвят. Другият изключително любим избор на повечето дами е бежовото. 


  Телесна чанта

  Телесните цветове може също да са тъмни или светли, като те много наподобяват кремавото. Още един хит сред избора на дамски чанти, тъй като телесните цветове са много подходящи за ежедневно облекло и могат да се впишат във всяка визия. Все пак, ако желаете да наблегнете на контраста, можете да съчетаете телесната дамска чанта с дънково синьо например. 


  Чанта в кафяво еспресо

  Цвят еспресо е прекрасен вариант за дамите, които обичат елегантния стил и желаят да подчертаят женствеността си по един деликатен начин. Такава чанта си отива с всички варианти на облеклото в топли цветове. За перфектно съчетание препоръчваме цветовете бордо, ръждиво, топъл тен, златисто и синьо.


  Метални цветове

  Металните цветове можете да използвате, за да постигнете ефектен акцент в облеклото си. Сред тях са следните разновидности: злато, сребро, мед, калай и месинг. Най-подходящото облекло, с което да носите такава чанта, е черното. Също така добро съчетание можете да направите като носите чанта металик с бургундско, лилаво и тъмно зелено.


  Зелена чанта

  Понеже това е цвят, който се среща в природата, той се счита за неутрален и може перфектно да се съчетае с широка гама от цветове. Синьото, червеното, жълтото, бялото, черното и сивото се съчетават със зеленото. Все пак е добре да съчетавате топло зеленото с топли цветове и студено зеленото с други студени цветове. 


  Ако изберете чанта в маслиненозелено, можете да я комбинирате с други приглушени цветове, като ви съветваме да повторите този вариант на зеленото и в друга част от облеклото си. 


  Повечето от тези цветове ще си отиват с всичко. За да направите добро съчетание между цветовете на облеклото си и чантата си, не забравяйте да вземете предвид интензивността на нюансите и дали цветът е топъл или студен.


  В нашия блог ще намерите още много модни съвети. Разгледайте и нашия онлайн магазин за кожени чанти и аксесоари, в който ще намерите уникални кожени изделия в универсални и актуални цветове.

  Остави коментар

  ×