Овладейте изкуството на съчетаването на дамските чанти с обувките, лесно и бързо, с нашите модни съвети.

Oткриването на перфектните обувки и перфектната за тях чанта може да се опише като срещането на две сродни души, а на нас, дамите, ни се налага да правим тези съчетания ежедневно. Намирането на подходящата комбинация може да бъде забавно и интересно занимание, особено за тези от нас, които са любителки на модата. Макар да няма строги правила и рамки и свободата на изразяване в наши дни, все пак има няколко препоръки, които можем да Ви дадем, за да останете в крак с тенденциите и да изглеждате пленителни. 

 

8-saveta-kak-da-sachetaem-damskata-chanta-s-obuvkite

Няколко практически препоръки как да съчетаете чантата с обувките си?


  • Обувки и чанти в един и същи цвят.
  • Много дами се придържат към това правило, защото така е много по-лесно да организират гардероба си и нещата, които имат в него. Черните обувки и черната чанта са класическа комбинация, която ще Ви помогне във всяка ситуация. 

    Преди се смяташе, че този стил е запазен за жените с консервативен вкус, които не искат да рискуват и предпочитат официален и делови стил в ежедневието си. 

    Но това съвсем не е вярно, защото едноцветната комбинация от обувки и чанти се препоръчва и на тези, които обичат да смесват в стила си различни тенденции, епохи, материи, модели и цветове. В този случай обувките и чантите в един и същи цвят ще привличат вниманието към дрехите Ви, като можете да сте спокойни, че това е една комбинация, която винаги ще е актуална. Това важи в по-голяма степен за обувките и чантите в неутрални цветове и в по-малка за ярките цветове. 

     

    Aко сте решили да носите червени обувки с червена чанта, най-добре да ги купите заедно, защото нюансите на червеното могат да бъдат доста различни и не е толкова трудно да се объркате. Тъй като червеното е силен цвят, ако не уцелите нюанса, ще си проличи. Можете да купите обувките от едно място, а чантата от друго, просто вземете едното или другото със себе си, когато пазарувате, за да имате точния цвят пред себе си.

    8-saveta-kak-da-sachetaem-damskata-chanta-s-obuvkite
    1. Опитайте се да съчетаете обувките и чантата си най-вече с тоалета. 

    Ако носите ярка рокля, неутралните аксесоари и обувки ще й подхождат, и обратното. За рокля с щампи потърсете чанта и обувки в цвета на щампата. Няма нищо лошо и в това да съчетаете една вещ (обувки или чанта) точно с цвета на роклята.

     

  • Един от елементите да е с принт
  • Това със сигурност е препоръчително. Ако обувките са с животински принт, чантата е добре да е в един от цветовете на животинския принт. Почти същото е и за геометричните и други десени. По този начин чантата и обувките все пак ще изглеждат като комплект, който не е демоде или твърде претрупан откъм елементи.

     

  • Перфектен комплект
  • Еднаквите чанта и обувки са идеални за случаите, когато носите дрехи с много различни цветове или десени и всичко останало трябва да остане по-скоро неутрално. Или, ако тръгнете по обратния път – добре е да носите едноцветна рокля или нещо наистина семпло, а обувките и чантата да са аксесоари, които внасят малко настроение в тоалета. В такъв случай можете да изберете съчетание от животински щампи, цветя, блясък и т.н. - аксесоарите определено ще привлекат погледите към Вас.

     

  • Ако обичате класиката, не я съчетавайте с аксесоарите
  • Най-вече защото рискувате да изглеждате скучно. Ако сте избрали класически костюм, опитайте се да си поиграете с аксесоарите, смело заложете на цветове, шарки, токчета и всичко интересно и нестандартно.


  • Бъдете готови за изключения
  • Винаги има изключения от правилата и това е нормално. Понякога откриваме най-прекрасните обувки и чантата към тях, които просто обожаваме, и е нормално да си купим и двете. Но това не означава, че трябва да ги носите заедно, напротив - можете да ги съчетавате и просто да ги адаптирате към съществуващия си гардероб.

  • Магията на кафявото с черно
  • Това са двата нюанса, които са непреходни както през лятото, така и през зимата, така че е напълно нормално да изберете обувки и чанта в същия цвят, защото ще ги носите и поотделно. Кафявото и черното са два основни цвята, с които няма как да сбъркате, и са достатъчно изтънчени, така че никога не можете да имате твърде много аксесоари от всеки от тях. 

    Още по-добре е, ако са изработени от качествена кожа, защото си струва да инвестирате в аксесоари, които не само изглеждат стилно, но и ще Ви служат дълго време.


  • Обувки и чанта в различни цветове
  • Ако сте намерили смелост да съчетаете различни материали и цветове на обувките и аксесоарите в един и същи тоалет, това е чудесно – изразявате Вашия индивидуален стил. 

    Задачата ви при обличането, особено ако не става дума за строг работен дрескод, а за празнична или уикенд визия, е да проявите въображение и да не се страхувате да изразите стила си чрез нетрадиционни комбинации.

    8-saveta-kak-da-sachetaem-damskata-chanta-s-obuvkite

     

    Преди да вземете окончателното си решение, обърнете внимание на още няколко съвета за съчетаване на обувки и чанти:


    • Обувки от естествена или изкуствена кожа, както и обувки с шарки или бродерии, се съчетават най-добре с дамска чанта в същия цвят, но не и от същия материал. И обратното.
    • При обувките в ярки цветове действа принципът на "светофара": можете да ги съчетаете с чанта в друг ярък цвят, за предпочитане в цвета, който вече присъства на дрехите Ви.
    • Обувките в основни цветове могат да се съчетаят с чанти в същия цвят, но от различен материал. Например черни велурени обувки си пасват добре с малка дамска чанта от гладка кожа, бяла памучна чанта се комбинират подходящо с бели кожени сандали.
    • Не препоръчваме да съчетавате обувки и аксесоари от лакирана кожа по един и същи начин, защото прекаленото присъствие на лъскави материали по-скоро отблъсква погледите, отколкото да ги привлича.
    • Всяка дамска чанта в ярък цвят ще си подхожда с черни и бели обувки, а всички пастелни нюанси - с кафяви.
    • Към обувките с леопардов принт потърсете едноцветна чанта в един от цветовете, в които е принтът: черно, кафяво, бежово, синьо и т.н.

    Всички тези съвети са препоръчителни, за да можете да придадете повече стил и хармония на тоалета си. Разбира се, ние не слагаме нищо в строги рамки, така че ако усетите вдъхновение да експериментирате, проявете го смело.

    Всяка една от Вас заслужава да има поне няколко висококачествени стилни чанти за различните поводи. Ако все още не сте открили перфектната дизайнерска чанта, с която да впечатлите всички, разгледайте модната колекция на Zarena. Нашият екип Ви очаква и с радост ще отговори на всички Ваши запитвания, защото, мили дами, Вие сте нашето вдъхновение.


    Остави коментар

    ×