Как да създадете надеждна система за подреждане на дрехите и аксесоарите си?

 

Омръзнало ли ви е всеки път, когато отворите гардероба си да намирате един голям хаос, с който като че ли водите война цяла вечност? Ако чувството, за което говорим Ви е познато, можете да изпробвате нашите съвети за чист, стилен и функционален дом за дрехите и аксесоарите ви. 


Като цяло трябва да следвате последователност от дейности, за да приведете този страшен гардероб в приветливо и хармонично убежище за личните ви вещи. Изградете своя система за подреждане, която ще Ви е лесно и приятно да поддържате и изпълнявате. Ако все пак Ви е нужна основна насока, следвайте тази линия: изчистете непотребното, внедрете различни рафтове и закачалки и подрeдите вещите си по видове. Ще ви даден няколко практични съвета как да постигнете тази, така желана приветлива атмосфера в гардероба си.

 

7 хитри съвета за организация на гардероба, които да ви вдъхновят:


Как да организирате малък гардероб?


За хората с малко вещи подреждането на малкия гардероб ще бъде лесна задача. Затруднението се появява най-вече, когато имате голямо количество дрехи, обувки и аксесоари, а нямате много място. В такъв случай ще трябва да направите доста прецизна чистка на наличното и в краен случай да поставяте в гардероба си само онова, което ще носите през съответния сезон. 


Допълнително място можете да спестите с подходящо сгъване на дрехите и инсталиране на закачалки, поставяне на кошове и подреждане по секции спрямо вида на дрехите и аксесоарите. 


А сега към нашите идеи за организиране на гардероба:


 1. Разчистете ненужното 

Първата Ви задача е да намалите безпорядъка в гардероба си. От къде да започнете? Първо, премахнете всички ненужни големи предмети, на които мястото им не е в дрешника. Преместете прахосмукачката, оборудването за къмпинг и всичко друго, което не отговаря на категорията “дрехи и аксесоари” в друго пространство, като мазето, гаража или килера например. 


Отделете и онези вещи, които са за изхвърляне и вижте дали не бихте могли да дарите някои от ненужните за вас предмети. Има обемни вещи, които вероятно изобщо няма да ви потрябват скоро, като зимната ви ски екипировка например. 


 1. Поставете скрин под висящите предмети

Ако разполагате с гардероб с релса и достатъчно място под нея, можете да поставите скрин под висящите дрехи. Така няма да е необходимо да инсталирате допълнителни чекмеджета и можете веднага да поставите вещите си вътре. 


 1. Поставете допълнителна закачалка за дрехи

Стойката за дрехи може да бъде самостоятелно поставена в стаята, ако нямате гардероб. Ако все пак разполагате с такова място за съхранение, можете да инсталирате стойката вътре и така да използвате максимално наличното пространство. 


 1. Създаване на зони

Разделителите за гардероби са най-икономичният начин да организирате вещите си. Те могат да са различни контейнери, закачалки, разделители за рафтове и т.н.


Ето и как да подредите различните дрехи и аксесоари:

 • Разделете ги по вид;
 • Подредете ги по височина и обем;
 • Разделете ги по цвят;
 • Отделете аксесоарите на отделен рафт или на закачалки.

Сложете по-обемните дрехи на широки рафтове, а дългите - на закачалки. Съответно поставете по-малко обемните дрехи на по-малки рафтове. 


 1. Подредете обувките си

Знаем, че обувките никога не стигат и са от тези вещи, с които най-трудно се разделяме. В същото време те заемат голямо пространство. 


Ето няколко идеи как да подредите обувките си:

 • Поставете ги на рафт или закачалка;
 • Сложете ги в кутии; 
 • Използвайте етажерка за обувки до входната врата или на гърба на вратата на дрешника.
 1. Използвайте различни методи за организиране

След като снабдихте гардероба си с нови опции за съхранение, е време да ги използвате. 


Можете да приложите тези техники за организиране:

 • За подредба на дрехите си използвайте рафтовете и закачалките;
 • На отделни закачалки или рафтове поставете аксесоари като чанти, шалове, вратовръзки и колани; 
 • В чекмеджетата поставяйте бельото, като нека сутиените да са един в друг, за да спестите място;
 • В по-големите чанти можете да поставите по-малките;
 • Костюмите, ризите и панталоните поставяйте на закачалка, за да не се мачкат.
 1. Използвайте етикети

Ако искате да намирате бързо и лесно дори нещата, които сте поставили в различни торби и кутии, използвайте етикети. Дори да трябва да отделите малко повече време да помислите как да ги поставите, тези маркери ще Ви помогнат да поддържате гардероба си в хармоничен и приветлив вид. 


Е, мили дами, готови ли сте да се справите с безпорядъка в гардероба си? Дори да ви се струва времеемко, този процес ще се окаже изключително полезен за Вас. С преподреждането сме сигурни, че ще откриете забравени дрехи, обувки или аксесоари, които са в перфектно състояние и можете да носите тепърва. Чувството е като да спечелите от тотото! Освен това, след като безпорядъкът изчезне, ще сте много по-спокойни и ще започнете деня си начисто. 


В нашия блог сме подготвили още много полезни статии, с които да разнообразите ежедневието си, да научите нещо полезно и да се погрижите за външния си вид. Не пропускайте да разгледате и колекцията ни от кожени чанти и аксесоари, които изработваме с много любов за вас.

Остави коментар

×