Спомняте ли си онази иконична сцена от “Сексът и градът”, в която Саманта, сигурна в себе си отива на касата , готова да се сдобие с кожена чанта, струваща 4000$, но потресена от факта, че трябва да чака около две години за нея, тя бива отпратена? Е, към този момент Саманта сигурно би се и разплакала, тъй като листата с чакащи е двойно по-голяма, а цената на чантата е десет пъти по-висока.

  

Питате се защо? Неименуемо, тук играе роля силата на треската и преекспонирането на свръх луксозните стоки, които са и подкрепени с няколко милионни маркетинг кампанни, както и лимитираната възможност само за хората от “хайлайфа” да имат тези артикули. Затова ще се пренесем извън този помпозен, жадуващ нереален лукс свят, за да разкрием истинската стойност и безвремие на чантата от естествена кожа.

Да, точно така - ако мислите в дългосрочен план за някои от покупките, които правите, то това може да ви изненада приятно. И въпреки че не всичко е вечно, то качествената кожена чанта от висококачествени материали - е! В този блог ще ви посочим 10 причини защо инвестицията в добре изработения кожен аксесоар си струва. Също така ще ви кажем няколко трика как ясно да разпознавате чантите от естествена кожа. Приятно четене!

1. Издръжливост

Една от основните причини да заложите на аксесоар от естествена кожа е неговата издръжливост и устойчивост във времето. По-високата цена със сигурност е оправдана при висококачествените кожени изделия, тъй като те издържат на много повече носене и употреба, в сравнение с артикулите от друг тип материал.

2. Стил

Класическата нотка и безвременния финес на красивата кожена чанта носят несравнимо усещане за стил, класа и комфорт. Кожата е и винаги ще бъде изтънченото допълнение към всеки тоалет за какъвто и да е повод. Независимо дали ще носите най-важните неща за работния си ден в красива голяма чанта с къси дръжки, или ще вземете само най-важното за вечер с приятели в малката актуална чанта с красиви детайли, то безспорно ще оберете всички погледи. Висококачествено изработените кожени канти от ZARENA са направени с прецизност, финес и любов, за да завършат неотразимата ви визия, която никога няма да бъде демоде.

3. Многофункционалност

Универсалността на естествената кожа ви дава възможност да я пригодите както в ежедневието си, така и на официални поводи. В допълнение - модата днес позволява свободно да съчетавате почти всеки модел чанта с облеклото, което ви харесва. Ето и пример - модел IRIS от новата ни колекция може да бъде съчетан както с лежерен аутфит - деним с тениска и спортни обувки, така и с елегантен панталон с риза или феерична коктейлна рокля в нежни пролетни цветове. 

4. Кожените чанти остаряват красиво 

Един от изключителните плюсове на инвестицията в чанта от естествена кожа е неоспоримият факт, че тя остарява красиво. С времето кожата натрупва патина, което е тънък слой покритие, придаващ на чантата винтидж излъчване. С натрупване на патината, кожата може леко да промени нюанса си , което ще й даде уникален вид. Също така всяка драскотина или деформация елеганто се трансформират в ефект, който дава още по-внушителен и скъп вид на чантата.

5. Устойчивост

Ние от ZARENA използваме само висикокачествени и устойчиви кожи, пристигащи при нас от Италия с редица сертификати, отговарящи на всички световни стандарти. Природосъобразността е важна при производството на какъвто и да е тип продукти и ние държим да информираме клиентите си за осъзнатия процес на изработка на всяка една наша чанта.

6. Инвестиция

 

Аксесоарите от естествена кожа придобиваме на по-висока цена - да, но в дългосрочен план те се оказват изключително добра инвестиция. 

Здравината, майсторската изработка и висококачественият материал, вложен във финалния продукт несъмнено покачва цената си с годините и това е доказан феномен при всички големи брандове.

7. Символ на добър вкус

Както спомемнахме по-горе, с тази статия целим да се абстрахираме от свръх-помпозността, за да разберем истинската стойност на аксесоарите от висок клас. Такъв тип продукти несъмнено носят аромат на стил и добър вкус. Чантите от естествена кожа се асоциират не само с  моден нюх, но и с любов и грижа към собствената визия.

8. Практичност

Кожата е позната и като практичен материал, заради издръжливостта си и не толкова трудната поддръжка. Висококачествената кожа няма да остане без драскотини и леки деформации, но гореспоменатата патина всъщност превръща чантата ви в ексклузивен и безвременно красив винтидж продукт. Добре изработената кожена чанта също така има и здрави дръжки, добри ципове и качествени метални елементи, които няма да се амортизират лесно. В обобщение, закупуването на такава чанта, със сигурност е практичен и дългогодишен избор!

9. Комфорт

Естествената кожа е изключително приятна на допир и несравнимо удобна за носене. Дори да носите чантата си цял ден - няма да усетите  нито неприятно протриване, нито зацапване от дрехите ви. 


10. Чантите от естествена кожа всъщност НЕ са скъпи

Да, правилно прочетохте - чантите от естествена кожа всъщност не са скъпи в дългосрочен план. За да затвърдим това наше твърдение - ви даваме пример с една чанта от естествена кожа на цена от 300лв и на чанта от изкуствена кожа за 100лв. От предните абзаци вече може би сте се убедили в издръжливостта, красивото стареене и вечната красота на истинската кожа. Е, то тогава ще се съгласите, че имайки чанта от естествена кожа за три пъти по-дълъг период (например 10 години, а защо не и повече ), спрямо радвайки се на по-евтината, но изкуствена чанта за максимум 3-4 години- не си заслужава особено…

След като ви дадохме повод за размисъл, ще ви покажем и как да различавате истинската кожа от изкуствената такава: 

  • Проверете етикета
    • Дори това да е най-прозаичният съвет, то много хора не се сещат да проверят етикета на продукта, който закупуват. Почти всички производители обозначават материалите на арикулите си, и ако на етикета пише “еко”, “синтетичен материал” или “полиестер”, то това със сигурност не е естествена кожа.
  • Погледнете отблизо
    • Естествената кожа няма да изглежда перфектно и порите й ще са различни.
    • Изкуствената кожа винаги е перфектно изглеждаща.
  • Докоснете я
    • Запомнете - истинската кожа е естествен материал. Когато прекарате пръсти по чантата, няма да усетите перфектна гладкост. Натиснете я с пръст - тя ще се деформира и набръчка леко - като човешката кожа.
    • Прекарвайки пръсти по чанта от изкуствена кожа - ще я усетите някак си студена и нереално гладка и равна. Също така, когато я натиснете с пръст, тя няма да реагира като истинска кожа.
  • Помиришете я
    • Ако сте помирисвали кожa досега, то знаете как естествената кожа има онзи “кожен” мирис, който не може да бъде пресъздаден от нещо, създадено по неестествен път.
    • Изкуствената кожа винаги ще има мирис, който няма как да се обърка с този на естествената кожа- мирис на пластмаса, на синтетичен материал.

Надяваме се сме успели да ви дадем ценни съвети и да ви убедим в смисъла и удоволствието от качествените продукти от естествена кожа. Ние от ZARENA се стремим да произвеждаме безупречни продукти, с най-добро качество, за да може вие да им се радвате възможно най-дълго време! 

 

Коментар

  • Диляна каза:

    Както винаги сте перфектни във всяка една поръчка…получих последната си чанта Siana в допълнение с картодържател- ами по-краисиви са от на снимките и наистина инвестицията си заслужава!!!!

    юли 08, 2023


Остави коментар

×