Какви са най-популярните дамски чанти и как да ги стилизирате?


Чантите са нашите любими дамски аксесоари, които не спират да ни мотивират, вдъхновяват и разкрасяват. Една качествена и модерна дамска чанта може да направи чудеса с визията ви. Може би дори не предполагате колко много видове  има, а има вероятност и да не сте сигурни как да ги носите. 


Направихме общ преглед на различните дамски чанти и как да ги носите за ваше улеснение. Списъкът, разбира се, може да е много по-голям, но тук ще наблегнем на най-популярните модели. 


Видове дамски чанти и как да ги носим


Крос боди чанта

Чантата тип "crossbody" получава името си от начина, по който се носи: през едното рамо и през тялото. Разпознаваема е по характерната й дълга дръжка. Самата чанта може да бъде с всякаква форма - от кръгла до правоъгълна и тип кофичка, и се предлага във всякакви размери - от малки до големи.


Как да носим крос боди чанта?

Онези мънички до средни чанти за през рамо (такива, в които могат да се поберат само червило, портмоне и телефон) изберете за вечерите навън.  Когато избирате такава дамска чанта, е добре моделът да е с каишка, която да може да се регулира. Чантата ви трябва да се намира на височината на бедрата, за да ви е удобна и да не нарушава баланса и пропорциите ви.

 

Чанта клъч

Чантата клъч обикновено няма дръжка или има съвсем малка каишка, през която можете да прекарате ръката си. Клъч буквално означава “чанта за хващане” т.е. името й идва от начина й на носене - предимно в ръка. 


Първоначално тя е била създадена с цел да е малка вечерна чанта, но в наши дни лесно ще намерите средни и дори големи нейни версии, които са подходящи дори за ежедневието.

 

Как да носим клъч?

Колкото по-малък и по-богато украсен (от полускъпоценни камъни до сложни бродерии) е вашият клъч, толкова по-подходящ е за вечерните и официални събития. 


Обикновено за изработката на клъч чанти се използват материали като велур,  еко кожа и естествена кожа. Те имат по-луксозен вид, което ги прави подходящи за вечерни партита и събития. 


Чанта тип "кофа”

Чантата тип "кофа" е ефектна заоблена чанта с форма на кофа, която е по-широка в отвора. Името се дължи главно на формата ѝ. Чантата може да бъде с дълга дръжка, дръжки за рамо или и с двете. Най-често срещани са моделите със затваряне с шнур, въпреки че ще намерите и много версии с цип.


Как да носим чанта тип “кофа”?

В зависимост от дизайна на чантата тип кофа, тя може лесно да се съчетае както с вечерен, така и с ежедневен аутфит. Но основно  дамите обичат да я носят като ежедневна чанта. Можете да изберете такава, изработена от по-структурирана кожа, за по-официални ситуации (като работа) и градския ежедневен аутфит. По-меки материи като велур или дори плетиво за след работно време и уикендите.

 

Дамска раница

Дамската раница не се нуждае от представяне. Носена на гърба и поддържана от раменете с две презрамки, тя отдавна вече не е само за училище. През последните години този аксесоар претърпя изключително модерен редизайн, като най-качествените й варианти се предлагат от материи като кожа и велур.


Как да носим дамска раница?

Дори луксозните варианти (ние обичаме да ги наричаме луксозни раници) могат да се носят за непринудени случаи като разходка през уикенда или за пътуване. Много подходящи са и за работния ви аутфит и ежедневието.  

 

Дамска чанта тип багета

Това е дълга и тясна чанта с форма, подобна на френския хляб. Чантите тип "багета" обикновено са с по-къса каишка, която позволява носенето им през рамо.


Как да носим чанта тип багета?

Този стил е женствен и елегантен, и понеже големината й е подходяща за най-важните ви вещи, препоръчваме да я носите за вечерни събития, партита и специални поводи. 


Можете да ги намерите и в малко по-обемни варианти във всевъзможни стилове, които да носите за ежедневието си.


Структурирана чанта с малка дръжка

Обикновено структурираните чанти с къса дръжка са особено елегантни. Те са символ за стил и изисканост и са много подходящи за вашия работен или официален стайлинг. 


Как да носим чанти с къса дръжка?

Тази чанта можем лесно да включим в тоалета си и чудесно можем да я съчетаем с различни стилове - от флорални рокли до костюми и дори небрежни визии.  


Чанта хобо

П-образна чанта, която се носи на рамото. Обикновено чантите тип "хобо" са големи и са нещо средно между чанти тип "тоте" и класически чанти за рамо.


Как да носим чанти хобо

Чантата "хобо" е идеална за пътуване. Тя е достатъчно голяма, за да побере ежедневните ви принадлежности и в същото време се прибира лесно, тъй като обикновено е изработена от по-мек материал.

  

Чанта тоте

Понякога наричана "шопър", чантата тип "тоте" обикновено е средна до голяма и с правоъгълна форма, с две презрамки. 


Как да носим чанти тоте?

Чантите тип "тоте" са най-подходящи за уикендите и небрежните дни (могат да служат като чанта за шопинг). Коженият модел е изключително подходящ за офиса! Чудесни са и за пътуване, но е добре в такъв случай да изберете модел, който може да се затваря с цип, за да сте спокойни, че вещите ви са защитени.


Може би вече имате фаворити сред изброените видове. Можете да изберете следващата си кожена чанта на сайта ни. Определено имаме много интересни модели за вас.

Остави коментар

×