Как да поддържате красива и сияйна кожа през летния сезон?

Най-авантюристичният сезон е летният - времето, в което да се насладите на всички възможности за забавление и почивка на открито. През този сезон обаче слънчевите лъчи са много по-силни. Освен това има и други фактори, които пряко вклияят на кожата ни. Всичко това означава, че е добре да промените рутинната грижа за тялото си. 


В тази статия ще ви дадем няколко практични съвети как да поддържате здрава и сияйна кожа през лятото. Хидратацията, използването на подходящи продукти, дамски аксесоари и дрехи са само част от нещата, на които трябва да обърнете внимание. 


Какви са опасностите за кожата ни през лятото?

Силните слънчеви лъчи и прекомерното излагане на пряка слънчева светлина могат да причинят много кожни проблеми. Сред тях са сухи участъци, изгаряния, неравен тен, пигментация, акне, омазняване и други. Затова е много важно да не подценявате грижата за кожата си и да вземете подходящи мерки. 


Съвети за грижа за кожата през лятото

  1. Избор на подходящ продукт за измиване на лицето

Тъй като през лятото климатът е горещ и влажен, той може да повлияе на кожата ви така, че тя да произвежда повече мазнини. Мазната кожа, която не се почиства, води до запушване на порите и образуване на акне. За нейната грижа изберете нежен почистващ продукт (например такъв с пяна), който съдържа салицилова киселина.

Другият случай е, когато кожата ви е суха. Много често последствията при неправилно поддържане са зачервяване и обриви. За да се справите с този проблем, изберете продукт без съдържание на сапун за почистване на лицето. Използвайте го два пъти дневно. Същото важи и за смесената кожа.

Ако кожата ви е нормална, използвайте почистват препарат с гел. Почистването ще ви освежи и тонизира.

 

  1. Не забравяйте слънцезащитния крем

Не пропускайте слънцезащитата през лятото. Прекаленото излагане на ултравиолетовите лъчи може да доведе до трайно увреждане като изгаряне, бръчки, фини линии, преждевременно стареене и други. Това са достатъчно основателни причини да инвестирате в качествен слънцезащитен крем, който да носите винаги с вас в чантата си. Използвайте го преди да излезете от вкъщи и поне още 1 или 2 пъти през деня, ако се налага да прекарвате повече време на слънце. 

 

  1. Използвайте антиоксиданти

Към грижата за кожата си е добре да включите и серуми, овлажнители и слънцезащитни продукти, които съдържат антиоксиданти. Например витамин С предпазва кожата от вредното въздействие на околната среда, предотвратява появата на бръчки и стимулира развитието на колаген.


Продуктите с натурални екстракти и антиоксиданти, влияят успокояващо и намаляват възпаленията. Също така тези съставки неутрализират вредните свободни радикали и възстановяват кожата.

 

  1. Добавете плодове и зеленчуци към менюто си

Правилната грижа за кожата е не само външна, но и вътрешна. Дори да нямате толкова време да подготвяте менюто си, винаги можете да добавите към храненията си свежи плодове и зеленчуци. Още повече, че през лятото можете да намерите такива в изобилие. Витамините и хранителните вещества в тях ще ви помогнат да се чувствате и да изглеждате по-свежи и ще стимулират производството на колаген. 


  1. Поддържайте хидратацията си

Това е ясно за всички, но винаги е добре да си го напомняме. За да се насладите на студена вода, ви съветваме да използвате термос. Така ще поддържате кожата си хидратирана, ще изхвърляте токсините от тялото си и ще се чувствате свежи през горещите летни дни .


  1. Използвайте по-малко грим

Това, от което кожата ви се нуждае през летните горещини, е не само да бъде чиста, но и да диша. За целта използвайте минимално количество грим. За щастие, на пазара съществуват много продукти, които са матиращи и в същото време са по-леки, като позволяват на кожата да диша. 


  1. Използвайте ексфолиант

Има още един начин да помогнете на кожата си да се справи с всички предизвикателства, пред които е изправена през летните горещини. Използването на нежен ексфолиант е чудесно решение, с което ще отстраните мъртвите кожни клетки. Не прекалявайте с ексфолирането - един до два пъти седмично е достатъчно. 


  1. Тонизиране на кожата

Тоникът е продукт, който поддържа кожата чиста и без излишни мазнини. Използването му ще предотврати и появата на пори. Особено важно е да го прилагате в Т-зоната си. Тази част от лицето отделя най-много мазнини през лятото. 


  1. Овлажняващи крем за всеки ден

През лятото е подходящо да използвате лек овлажняващ крем със SPF за ежедневна употреба. Така ще поддържате кожата си хидратирана и свежа. 


  1. Грижете се краката си

Грижата за краката ви е не по-малко важна. Винаги поддържайте красив и добре оформен маникюр. А за кожата си използвайте скраб, за да отстраните мъртвите и сухите клетки. Хидратирайте ги и не забравяйте да използвате слънцезащитен крем. Горната част на краката е с много нежна и склонна към изгаряне кожа.


  1. Спортувайте

Дори да е изкушаващо да се излежавате вкъщи на хладно или да прекарате цялото си време в различни задачи, тренировките ще ви помогнат да изглеждате и да се чувствате невероятно. Затова направете място за активности, които обичате. Така ще се засили притока на кръв и ще разнообразите ежедневието си. 


  1. Почивайте си пълноценно

Всяка част от нас има нужда от почивка. Както съзнанието, така и тялото ни. Кожата ни също е в това число. 


Избягвайте да прекарвате много дълго време на слънце и то често. Това натоварва и изсушава кожата. Липсата на сън също й влияе негативно. Затова използвайте част от свободното си време и за релакс на сянка.

 


  1. Не забравяйте зоната около очите

Една от най-деликатните зони на лицето е тази около очите. За нея също трябва да се грижите подобаващо. За целта носете винаги със себе си слънчеви очила - така ще защитите зрението и кожата си. 


Използвайте околоочен крем с хидратиращи съставки, като хиалуронова киселина, мед и краставица. Докато го нанасяте, масажирайте леко зоната, за да отпуснете мускулите.


  1. Винаги вземайте душ с хладка вода

Избягвайте горещите душове и парните бани през лятото. Дори да са приятни, те допринасят за изсушаването на кожата. Вместо това вземайте душ с хладка вода. Така порите ви няма да се запушват, а и ще се освежите.

  1. Носете лятна шапка

Не на последно място дрехите и аксесоарите, които носите също са от ключово значение. Носенето на неподходяща шапка може да доведе до изпотяване. 


Най-добрите модели за лятото са памучните шапки и плетените шапки от естествени материали. Тези модели са леки и дишащи. Освен това придават елегантност и стил на дамския тоалет. 


Към тях можете да добавите и красива дамска чанта с ефектни елементи. Плетените чанти също са много подходящи, тъй като са изключително чаровни, леки и можете да ги носите навсякъде през лятото.  


На сайта на Zarena можете да намерите много вдъхновяващи дамски аксесоари с изключително качество. Направете лятото си незабравимо с хубаво настроение и грижа за себе си. 


Остави коментар

×