Каква официална дамска чанта да изберете?


Случвало ли ви се е да сте подготвили тоалета си за важно официално събитие, но все още да не сте избрали официална дамска чанта. Това е наистина важен избор, защото вашата дамска чанта може изцяло да преобрази начина, по който изглеждате. В тази статия ще обсъдим кои са най-добрите дамски чанти за официални поводи и защо. Вярваме, че така ще улесним избора ви и ще ви дадем идеи как да съставите цялостния си тоалет


Какви характеристики притежават официалните дамски чанти?

Обикновено официалните чанти са малки до средни по размер. Те се носят най-вече на изискани или специални поводи


Много често те са изработени от луксозен материал като кожа или велур. Може да имат декоративни бляскави елементи за по-ефектна визия. Те обикновено са с малко по-пищен и елегантен вид от ежедневните чанти.


Някои модели са с изчистен и стилен дизайн, което ги прави подходящи за носене и през ежедневието или неофициалните излизания. 


Със сигурност изборът ви на чанта за официални случаи ще зависи от личните ви предпочитания, но някои видове са по-подходящи от други. Има модели, които са подходящи за дневни и вечерни събития.


Можете да създадете интересен акцент, като изберете дрехи с изчистен дизайн и добавите към аутфита си красива дамска чанта с принт или бляскави детайли. Така ще сте сигурни, че всички ще забележат новия ви аксесоар. 


Различни видове дизайни на официални дамски чанти

Официалните чанти могат да се предлагат в различни форми и размери, но те се класифицират най-вече според начина, по който ги носите. Можете да изберете вашия нов моден аксесоар много по-лесно, като се замислите как искате да го носите. 


Дамска крос боди чанта

 

Тя изглежда като чанта за рамо и в повечето случаи може да се използва като такава. Обикновено обаче каишката на крос боди чантата е по-дълга, за да може лесно да се кръстосва през тялото - от страната, където чантата лежи, към противоположното рамо.

 

Това е чудесен стил за дамите, които много държат на сигурността. Много малка е вероятността чантата ви да бъде открадната, когато е разположена по този начин на тялото ви. 

 

Тази чанта е и много практична. Тъй като лежи прилежно на бедрото ви, докато двете ви ръце са свободни. Така ще сте спокойни, че аксесоарът ви е винаги близо до вас и можете да се насладите на вечерния си коктейл например.  

 

Презрамките на официалните крос боди чанти са тънки и деликатни. Благодарение на този детайл една такава чанта няма да ви пречи. Ако дръжката е златна верижка - тя дори ще придаде още повече изисканост на тоалета ви. 

 

Дамска чанта клъч - най-популярната вечерна чанта 


Можете да носите тази дамска чанта по най-различни начини. Тя е подходяща за носене под мишница или да я държите в ръката си.


Най-често тези чанти нямат каишка. Има модели с верижка, която може да се прибере в самата чанта или да се махне. 


Ако търсите чанта за своята елегантна вечерна визия, можете да се насочите към моделите клъч чанти. Не случайно това е и едно от най-често срещаните им предназначения. Тяхната функция е да подчертаят женствеността ви без да утежняват визията по някакъв начин. 



Още през 20-те и 30-те години на ХХ век чантата тип клъч става популярна и често е забелязвана на червения килим и на най-важните партита. 


Сега дамските чанти тип клъч се предлагат в различни форми и все още са аксесоар на светските личности на най-бляскавите събития и партита. 


Повечето клътчове са много малки, за да се гарантира, че са  лесно преносими. Много актуалните са и чантите тип портмоне. Следователно, ако ще носите такъв модел, ще трябва да вземете само най-необходимото със себе си.


Дамски чанти за рамо

Както подсказва името, чантата за рамо се носи през рамо от едната страна на тялото. Ако каишката е с подходяща дължина, чантата може да се носи и в стил крос боди.


Този тип чанта датира в историята с много дизайни. Още от създаването й, се е смятало, че презрамката е практичният начин за носене на този аксесоар. 


Подобно на чантите тип клъч, чантите за рамо се предлагат в различни форми и стилове. Тези, които се използват за официални, вечерни събития, обикновено са по-малки и са изработени от първокласни материи като естествена кожа. Модерни са и моделите с фин метален обков.

Без значение какъв вид дамска чанта за официален повод ще изберете, важното е да се чувствате комфортно с нея. Също така е важно тя да подчертава вашата същност по най-добрия начин. 


Вижте предложенията от Zarena, които гарантираме, че ще ви впечатлят. Всяка една дамска чанта е изработена от качествена естествена кожа и е с модерен дизайн.


Остави коментар

×